Erhvervsfyrtårnene i Nordjylland og Sydjylland arbejder begge med grøn energi. Derfor er de to fyrtårne nu gået i gang med at supplere sine dagsordener med fælles indsatser.
Selv om erhvervsfyrtårnet i Nordjylland arbejder med fangst, lagring og udnyttelse af CO2, og det sydjyske erhvervsfyrtårn arbejder med grøn energi og sektorkobling, er der store overlap imellem de to erhvervsfyrtårnes dagsordener.
Derfor er der indledt konkrete dialoger imellem de to projekter for at identificere mulige fælles indsatser. I starten af september mødtes repræsentanter fra de to fyrtårne – for Sydjyllands vedkommende GESEK, Erhvervshus Sydjylland, Energy Cluster Denmark og work-live-stay – til en fælles workshop, hvor aktiviteterne i de to fyrtårnsprojekter blev gennemgået og drøftet (lille billede).
Senere på måneden deltog begge erhvervsfyrtårne i en workshop omkring fælles ansøgning om projektmidler til aktiviteter indenfor pyrolyse og grøn bioraffinering samt et efterfølgende besøg på Århus Universitets forsøgscenter for grøn energi i Foulum, arrangeret af Teknologisk Institut (top billedet).
– Selv om der er konkurrence om de midler, der bliver udmøntet til fyrtårnene, giver det god mening, at vi samarbejder og prøver at undgå suboptimering imellem vores to fyrtårnsprojekter. Når vi arbejder for offentlige ressourcer skal vi selvfølgelig tænke i at skabe ekstra værdi igennem alle aktiviteter frem for at bruge tid og penge på at genopfinde den dybe tallerken, forklarer projektdirektør i GESEK, Nikolaj Stig Nielsen.
Fotos: Erhvervshus Nordjylland og Dansk Teknologisk Institut