Sydjylland har fået en fælles komité for samarbejde om grøn energi

Sydjylland har fået en fælles komité for samarbejde om grøn energi
26.10.22 GESEK

‘Komitéen for Grøn Energi og Sektorkobling’ holdt stiftende årsmøde d. 25. oktober på Haderslev Rådhus. Målet er at accelerere den grønne omstilling af energisektoren og gøre den sydjyske landsdel til et attraktivt udstillingsvindue for eksport af grønne energiløsninger.

Omkring 40 virksomhedsledere, lokale politikere og organisationsfolk var samlet på Haderslev Rådhus d. 25. oktober for officielt at etablere Komitéen for Grøn Energi og Sektorkobling. Formålet med initiativet er at accelerere den grønne omstilling af energisektor med Sydjylland som udgangspunkt og dermed gøre landsdelen til et attraktivt udstillingsvindue for eksport af fremtidens danske energiløsninger.

På årsmødet redegjorde Steen Brødbæk for baggrunden. Han er CEO i Semco Maritime og blev i foråret 2021 udpeget af erhvervsminister Simon Kollerup til formand for et sydjysk vækstteam. Opgaven for teamet var at formulere anbefalingerne til et pejlemærke for erhvervsudviklingen i hele den sydjyske landsdel. Den klare anbefaling blev at udbygge den markante sydjyske styrkeposition omkring fremtidens energiløsninger, både indenfor vedvarende energi, energieffektivitet samt sektorkobling, som er betegnelsen for arbejdet med at integrere de forskellige energiformer med hinanden i praksis.

Deltagerne på årsmødet vedtog et sæt vedtægter for Komitéen og valgte fire virksomhedsrepræsentanter til den styregruppe, som blev nedsat for at sætte retning for komitéens arbejde.

Læs mere om Komitéen for Grøn Energi og Sektorkobling